Me-scan

Bij de ME-scan wordt er gekeken naar 4 kernen: feeling, thinking, intuition en sensing. Uit de Me-scan is gebleken dat ik bij elke kern een deel natuurlijke kracht of een potentiële natuurlijke kracht heb die ik zelf niet heb gekozen. Thinking is mijn meest natuurlijke kracht dit zie ik ook terug in mijn leven omdat ik vaak voor de meest logische optie ga en wel altijd nadenk over mijn keuzes. Logisch nadenken of te veel nadenken kan helaas ook een valkuil zijn want hierdoor kies ik meestal niet outside the box. Uit de Me-scan komt naar voren dat ik het erg belangrijk vind wat andere van mij denken en zorgzaam ben en andere help en dit kan te kosten gaan van mijn eigen geluk. Dit is daarom ook aangegeven in de schermafbeelding hier beneden een van de kwetsbare krachten die ik bezit. In elke kern is ook te zien dat ik een kwetsbare kracht of kwetsbaar potentieel heb dit betekent dat dit competenties zijn die ik niet heb gekozen en die van nature niet bij mij passen.

Als ik de Me-scan met de We-scan vergelijk dan kan ik concluderen dat ik relatiegericht en multicultureel ben want dit zie ik in beide scans terug. Dit zie ik ook terug in mijn leven. Zoals al eerder verteld vind ik het erg belangrijk wat andere mensen van mij vinden dus vind ik relaties zowel met medestudenten als met vrienden erg belangrijk. Dit is zowel een kracht als een valkuil. Daarnaast komt terug in mijn WE-scan dat ik een kwetsbaar potentieel heb voor plannen & organiseren. Dit merk ik ook in mijn leven want ik vergeet vaak wat ik moet doen en werk niet structureel met een agenda. Dit is een aspect wat ik zeker moet ontwikkelen en zorgen dat dit niet voor problemen gaat zorgen.

Hieronder staan een aantal schermafbeeldingen van de afgenomen Me-scan.

3 ontwikkelpunten:

  1. Tevreden zijn met het resultaat en de lat niet altijd hoger leggen.
  2. Plannen en organiseren, een structureel overzicht maken.
  3. Mezelf boven andere zetten zodat dit niet ten koste van mijzelf gaat.

Manieren om deze punten te ontwikkelen:

  1. Wanneer ik een toets of project haal hier van genieten en niet denken van als ik dit had gedaan was het beter geweest. Dit heeft ook te maken dat ik meer tijd moet steken en moeite moet steken in mijn projecten en toetsen. Mijn motivatie is een stuk hoger wanneer ik dingen doe die mij interesseren dan wanneer ik het niet interessant vind.
  2. Ik moet gebruik gaan maken van een agenda waarin ik per week bekijk wat ik de desbetreffende week moet doen of moet af hebben. Hierdoor krijg ik een goed en duidelijk overzicht. Een goede planning helpt mij ook met het behalen van betere resultaten want een agenda zou voorkomen dat ik niet een laatste eindsprint hoef te maken.
  3. Dit ontwikkelpunt is al een aantal keer naar boven gekomen in deze We-scan. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Ik moet leren dat ik dingen voor mezelf doe en niet voor andere. Het maakt niet altijd uit wat andere over jou denken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.