Samenwerken + Reflectie

hieronder vinden we verschillende uitkomsten van WE-scans van tijdens de projecten die ik heb doorlopen dit halfjaar.

Dit was de samenstelling voor het eerste project Branding en communication. Nadat we de resultaten met de projectgroep hadden bekeken konden we concluderen dat niemand een natuurlijk potentieel of kracht had bij de punten: analytisch, plannend en organiserend. Omdat we dit nu aan het begin van het project wisten zijn we begonnen met het plannen en organiseren van een structurele agenda van wanneer we wat doen en wanneer het af moest zijn. Hierdoor waren we altijd goed op schema en hoefde we niet net voor de deadline een eind sprint te maken. Verder was onze samenwerking zeer prettig en zijn er geen conflicten ontstaan tijdens dit project.

Tijdens mijn tweede project: sales & accountmanagement

Uit de resultaten van de WE-scan is af te leiden dat de kwetsbare/poteniele kwetsbare krachten vernieuwend en samenwerkend waren. Ik vind het apart dat samenwerkend een kwetsbare kracht was van iedereen want naar mijn beleving hadden wij een goede samenwerking en daarom ook de winnaars van de Coffee challenge. Iedereen kon elkaar goed aanvullen met zijn sterke punten een voorbeeld van dat ik goed kon aanpassen omdat iemand een deel niet begreep en dat ik toen zei van help mij maar mee met mijn deel dan kijk ik zo met jou mee en maken we het samen. Dit is een teken dat ik erg flexibel en relatiegericht ben omdat ik met makkelijk kan aanpassen en graag andere help. Ook heb ik dingen van Pim Absil kunnen leren omdat hij erg goed is in de communicatie en doordat ik met hem heb kunnen samenwerking is mijn communicatie met projectleden en ook buiten school verbeterd.

Bij deze aspecten waren de krachten en kwetsbaar potentieel goed verdeeld en konden we elkaar goed te hulp schieten waar nodig. Dit zorgde voor een fijne samenwerking.

Tijdens mijn 3e project: Digital en Data liep de samenwerking wat stroef en werden afspraken maar half nagekomen en was de inzet minder dan tijdens mijn andere projecten. De reden hiervoor is voor mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Het enige wat ik kan bedenken is dat het project mij persoonlijk niet aansprak maar dit kan voor de rest van de projectgroep ook gelden.

Tijdens mijn 4e en laatste project: Concept Design & Leisure liep de samenwerking zeer goed. Dit komt doordat dit dezelfde projectgroep was als in het eerste project. We wisten wat we van elkaar konden verwachten en de afspraken en algemene voorwaarden waren hetzelfde als tijdens het eerste project. Omdat we elkaar nu beter kenden durfden we ook meer aan elkaar te vragen en daardoor was de samenwerking alleen nog maar beter.

Over het algemeen denk ik dat ik goed kan samenwerken met medestudenten. Ik ben niet bang om het voortouw te nemen en ben bereid om andere te helpen. Een goede eigenschap die ik bezit en die belangrijk is voor een goede samenwerking is naar elkaar luisteren en ik denk dat ik goed naar andere zijn idee├źn kan luisteren en hier vervolgens ook mee aan de slag kan. Ik vind het persoonlijk ook leuker om in een fijne groep samen te werken dan alleen te werken en ik denk dat ik mijzelf wel een echte teamplayer kan noemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.