Solliciteren

Ik ben begonnen met het maken van een goed CV

Ook heb ik een sollicitatiebrief geschreven voor het bedrijf #spon een influencer marketing bedrijf.

Beste Koen,

Gefeliciteerd met het leuke artikel in het ED. Door mijn studie, Commerciële Economie was ik al geïnteresseerd in influencer marketing en jullie artikel heeft deze interesse verder aangewakkerd. Na het bezoeken van jullie website en LinkedIn profiel is ook mijn interesse in jullie bedrijf gewekt.

Als tweedejaars student mag ik vanaf februari stage lopen. Ik zou het super vinden om dit bij #spon te kunnen doen. Ik ben ambitieus, gepassioneerd en bereid om de spreekwoordelijke handen uit te mouwen te steken. Het is een combinatie van een meewerk stage en een eigen opdracht. Als er dus klusjes blijven liggen, pak ik deze graag op.

Ik zal mezelf even kort voorstellen.

Ik ben Cas Claassen, 18 jaar oud en woonachtig in Valkenswaard. Ik ben tweedejaars student Commerciële Economie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat marketing me erg interesseert. Ik wil heel graag ervaring opdoen in dit vakgebied door een stage. Net zoals veel jongeren ben ik zeer actief op sociale media platformen zoals onder andere Instagram,  Youtube en Tiktok. Hierbij zie ik alleen de voorzijde; het lijkt mij erg spannend te weten wat er achter zo’n campagne schuilgaat. Hoeveel likes, clicks en wat levert dat voor de opdrachtgever en de influencer op en wat is het verdienmodel voor #spon.

Natuurlijk licht ik met alle plezier mijn motivatie en ervaring toe in een persoonlijk gesprek.

Ik zal eind deze week contact met u opnemen om te zien of u geïnteresseerd bent in het maken van een afspraak hiervoor.

In de bijlage is mijn CV toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

Cas Claassen

De reis naar mijn stage:

De zoektocht naar mijn stage begon op LinkedIn waar ik een post had gedaan dat ik opzoek ben naar een stageplek. Ik kreeg hier een aantal reacties op maar geen stageplek die echt bij mij paste. Daarna ben ik zelf meer opzoek gegaan via sites en bekende. Uiteindelijk had #spon gevonden en daar de bovenstaande sollicitatie mail naar gestuurd. Zij reageerde super enthousiast terug en vervolgens heb ik een online meeting met de twee eigenaren gehad. In deze meeting kwam naar voren dat ze geen stage vergoeding deden en alles vanuit thuis werken en dat werkt niet voor mij dus ben ik gaan door zoeken naar mijn perfecte stageplek. Toen kwam ik Lumo Labs tegen en dit sprak mij erg aan. Vervolgens heb ik een motivatie mail gestuurd en een online meeting en zo heb ik mijn stageplek gevonden. Wat ik zo gaaf vind aan deze stage is dat ik mijn Engels enorm kan ontwikkelen en dat ik echt betrokken bij het investeringsproces.

Hieronder is een sollicitatievideo van mij te zien:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.